Att spela på banan

 

 

Spel på Torslanda Golfklubbs 18-hålsbana

För att få spela på Torslanda Golfklubbs 18-hålsbana krävs att man har grönt kort.  Det gröna kortet är ett bevis på att du kan de grundläggande reglerna och att du även har kläm på säkerhet och etikett.  Läs mer under fliken Det gröna kortet.

Starttider på Torslanda Golfklubbs 18-hålsbana bokas online via golf.se, där alla i träning har inloggningsuppgifter, eller via appen Min Golf Bokning. Det är helt OK att boka in sig med andra för att på så vis bättre utnyttja de tillgängliga starttiderna.  Det är absolut inte OK att dela upp sig i två eller fler grupper efter start.

Eftersom det är hårt tryck på banan krävs att man utnyttjar den tid man bokat genom att ankomstregistrera sig i god tid innan start.  Ankomstregistrering kan göras i receptionen, i det lilla rummet mellan receptionen och restaurangen, eller via appen Min Golf Bokning.  Vi rekommenderar appen.  Missad ankomstregistrering faktureras med 100:-.  

 

Spel på andra banor

Som medlem i Torslanda Golfklubb får du även spela på många andra banor.  Men de flesta ställer krav på handicap för gästande spelare.  Exempelvis är det väldigt vanligt att klubbar endast tar emot gäster med en maximal handicap på 36.  Ta därför reda på vad som gäller på den klubb du tänker besöka.

Juniorer spelar gratis på många klubbar i Göteborg och det går därför utmärkt att förlägga spelträning till en av dessa klubbar (se GGFs hemsida).  För att uppmuntra detta ersätter juniorkommittén då greenfee för 1 ledare per 3 juniorer under förutsättning att aktiviteten närvaroregistreras i IdrottOnline.  Det är viktigt att kontakta klubben innan för att kontrollera att det går bra att utnyttja denna förmån då ni vill komma.

Starttider på andra banor bokas oftast via golf.se, men vissa klubbar använder appen Sweetspot.