Att spela tävling

Att spela tävling är roligt. Det är roligt att tävla mot sig själv och att se hur man står sig mot andra spelare. Men det är framför allt roligt att träffa jämnåriga med gemensamma intressen. 

Genom regelbundet tävlande på andra klubbar får man möjlighet att lära känna andra som bor någon annanstans och har en annan bakgrund. Eftersom man träffas vid varje tävling får man många nya kompisar. Ta alltså chansen att spela tävling regelbundet utan att fokusera så mycket på resultatet. Det viktigaste är att ha roligt.

Vägen till tävling på andra banor börjar med ett officiellt handicap. För att få handicap ska man först ha grönt kort.  Hur det går till hittar du under fliken Det gröna kortet.  Nedan hittar du information om de juniortävlingar som finns på både Torslanda GK och andra banor.

Inom Sverige finns rankingsystemet SGF Golf Ranking.  Om en tävling blir övertecknad får spelare med lägre handicap oftast förtur, men utvecklingen går mot att förtur vid överteckning sker mer baserat på ranking.  Därför är rankinggrundande tävlingar och rankingpoäng viktiga för våra juniorer.

 

För dig som vill börja tävla på hemmaplan: Fredagstävling och Teen Cup

Fredagstävling: Fredagstävlingen spelas varje fredag på både lilla och stora banan utom de fredagar då vi har rockgolf.  Anmälan till lilla banan sker via hemsidan.  Anmälan till stora banan går via golf.se.

Teen Cup: Teen Cup spelas måndagen den 15:e juni.  Tävlingen är egentligen två tävlingar: Teen Cup Klubbtävling (med hcp) och Teen Cup Gruppkval (scratch). Tävlingen spelas i 8 klasser.  Klasserna är P16, P15, P14, P13, F16, F15, F14, F13.  De 2 bästa bruttoresultat går vidare till gruppkval. Gruppkvalet spelas på Lysegården eller Kungälv-Kode.  I samband med Teen Cup arrangerar vi också Gossedjur Open, en putt-tävling bland gossedjur för de minsta.

 

För dig som vill fortsätta tävla på andra banor: Short Game Tour och Göteborg Junior Tour

Short Game Tour: Short Game Golf Tour är ett initiativ som sköts via Göteborgs Golfförbund. Det handlar helt enkelt om en kombination av närspelstävlingar och tävlingar på olika korthålsbanor. Ett kul sätt att börja spela utanför klubben. Mer information finns på Short Game Tour

Göteborg RookieTour: är vårt distrikts första tävlingssteg utanför klubben  – öppen för flickor och pojkar från 8 år upp till 21 år, som har liten tävlingserfarenhet. Tävlingarna arrangeras enbart i Göteborgsdistriktet. Läs mer på Göteborg Rookie Tour.

 

För dig som kommit lite längre: Teen Tour, JMI och Slaget om Göteborg

Teen Tour First: Teen Tour First är tourens första nivå där spelare födda mellan 1999 och 2007 kan delta. Man anmäler sig via golf.se. Man behöver betala en touravgift (350:-) för att få spela på Teen Tour. Läs mer på Teen Tours hemsida.

Teen Tour Future:  Teen Tour Future är fortsättningen på Teen Tour First. Genom att spela bra (topp 10%) i en tävling på Teen Tour First blir man inbjuden att spela Teen Tour Future. Tävlingarna på denna tour är öppna för de som fyllt 13.  Läs mer på Teen Tours hemsida.

Teen Tour Elite:  Teen Tour Elite är fortsättningen på Teen Tour Future. Tävlingarna på denna tour är öppna för de som fyllt 13.  Läs mer på Teen Tours hemsida.

JMI: Ett antal tävlingar, inklusive Torslanda 1st of May Junior Open, för dig som fyllt 13.  Dessa tävlingar är ofta så populära att du behöver ha handicap under 10 för att komma med.  Genom att spela bra på dessa kan du kvalificera dig till finalen i Öreboro den 13-15 september.  Läs mer på JMIs hemsida.

Slaget om Göteborg: Ett komplement till JMI tävlingarna som riktar sig till dig som har lite högre handicap och därför inte kommer med på JMI tävlingarna.  Nytt inför 2019.  Mer information finns under Slaget om Göteborg på GGFs hemsida.